Epic Software index login search
spacer
 
Blog Archive
2016
June (1 )
2013
December (1 )
August (2 )
July (1 )
March (1 )
February (3 )
2012
December (1 )
November (1 )
August (2 )
July (1 )
June (3 )
May (1 )
April (2 )
March (3 )
February (2 )
January (6 )
2011
December (4 )
November (4 )
October (6 )
September (6 )
August (6 )
July (4 )
June (4 )
May (7 )
April (6 )
March (4 )
February (4 )
January (5 )
2010
December (6 )
November (3 )
October (3 )
September (1 )
August (3 )


By Bloger
Vic (30 )
Anthony (2 )
Andrew (3 )
Adam (2 )

Back to the Blog

Our Blog

RSS Feed for this Blog

   
title_blog.jpg

Change in Direction - epic Creative Co-Op Moved to a New and Better Location

November 15, 2010 - Sometimes it takes "out of the box" thinking to come up with just the right solution.  Since the inception of the project, we had the Creative Co-Op building to the south of our studio. Since we have 3 acres to our south, and just a 1/2 acre to the north (ie. in front of our current building), it seemed to make the most sense to put it in the back.  For the past couple of weeks we have been battling with this choice.  What seemed to make so much sense in the computer, was giving us fits in the real world.  The south placement would require a retaining wall, a fire lane, and other access issues that involved us (and our future tenants) making compromises.

Truman and David Cox posed the question of turning the building 90 degrees.  At first I resisted (we had spent months moving things around and now it was "time to lock things down and get going on construction".  There was no doubt that the suggested orientation would help, but for every problem it solved, another appeared in its place.  That is when we came up with the idea of moving the building in front of our current studio.  Instantly, we no longer needed the retaining wall, and fire access lane.  By also turning the building 180 degrees, we could move the access ramp to the west side, and provide Silver Rock Productions with a much nicer entry option.

Using Sketchup, Sebastian quickly repositioned the building and made both the internal and external changes.  It was exciting to see how a move of just a few dozen feet made all the difference in the world in terms of accessibility and function.  David and Truman Cox came out and we physically staked out the footprint of the foundation.  We contacted Town and Country Surveyors who came back out and shot the front of the property.  They marked all the trees that needed to be removed with yellow tape so we could easily see what stayed and what needed to go.

On Friday, November 12th, our dirt contractor started removing the trees and prepping the land.  90% of the dirt work was completed by Sunday afternoon.  As soon as we have the new Sketchup files, we will send them to Ron Saikowski, our Engineer, so he can position the utilities on the drawings.  Then it is up to the Fire Marshall for a review (which we are confident will go well, since the new building is in a far better location for fighting a fire.  We will also run the new plans past George Harris (ADA Permitting) to make sure our new ramp meets all required government specifications.




Posted by Vic Cherubini on November 15, 2010


Send this article to your friends
Facebook Email Digg Designfloat del.icio.us Ask Google Twitter Amazon Wishlist Nujij BuddyMarks Squidoo MySpace Multiply LinkedIn oneview Bebo

Post A link on your blog or webpage!

Post URL on your blog or webpage!

E-Mail As A link Mailto
Add to your Favorites
More Shareing Options

Comments


No Comments made yet


Leave a comment

Name:
Email:
Your Comment
Notify me of follow-up comments?
 



The front of the epic property - soon to be home to the Creative Co-Op

Town and Country comes out to do a revised site survey .

The trees that need to go are flagged with yellow tape.

Some of the instrumentation used by men from Town and Country.

The epic parking lot behind Hobby Lobby prior to receiving our containers.

The new site from the parking lot.

Leroy Jackson removes the straps holding the 40' high cubes from Container-IT.

The first container arrives - Jackson's Rollback Trucking delivered more by Saturday November 13th.

The new site after most of the trees have been removed.

Piles of brush that will be turned into mulch

The trees taken down are cut and will be split and sold for firewood.

We left a buffer of brush, but after meeting with Silver Rock, we decided to remove it.

 
 
spacer